Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ





        
Με αστείρευτο κέφι και εξερευνητική διάθεση πραγματοποιήθηκε από τις 15 ως τις 17 Απριλίου 2016, στην Αθήνα,  η τριήμερη εκδρομή των μαθητών της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας που συμμετείχαν στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Φιλαναγνωσία, δημιουργικότητα, δράση».
Την πρώτη μέρα, επισκεφτήκαμε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου ξεναγηθήκαμε στην έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών από όλο τον κόσμο και μείναμε άφωνοι παρακολουθώντας τη διαδραστική προβολή της Αγίας Σοφίας, στο θέατρο εικονικής πραγματικότητας του Ιδρύματος.
Την επόμενη μέρα, ακονίσαμε τις γλωσσικές μας δεξιότητες σε μια ποικιλία γλωσσικών παιχνιδιών στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Γλωσσοpolis με επίκεντρο την ελληνική γλώσσα, το οποίο παρακολουθήσαμε στην Μπενάκειο Βιβλιοθήκη της Βουλής και έπειτα, ξεναγηθήκαμε στην καρδιά του κτηρίου, το σπουδαστήριο με τις ατελείωτες σειρές των βιβλιοθηκών και τα γραφεία των σπουδαστών.
Κατά το μεσημεράκι,  μεταφερθήκαμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη φιλόξενη αυλή του παγοδρομίου. Εκεί εκτός από το πνεύμα, ικανοποιήσαμε και το σώμα, απολαμβάνοντας στη σκιά τις πίτσες μας. Έπειτα, ξεναγηθήκαμε στις υπέροχες αίθουσες του Μεγάρου  και περπατήσαμε στις μαγευτικές σκηνές και τα παρασκήνια νιώθοντας  κάτι από τη μαγεία των παραστάσεων. Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε την υπέροχη σε όλα (σκηνικά, κοστούμια, μουσική, ηθοποιία, οπτικά και ηχητικά εφέ), θεατρική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» . Στο τέλος της, κάποιοι υπομονετικοί μαθητές μας μίλησαν και με τους ηθοποιούς. Η μέρα μας ολοκληρώθηκε με τη  βόλτα μας από το Μέγαρο Μουσικής προς το Σύνταγμα που περιέλαβε στάσεις στο Πολεμικό Μουσείο, το Προεδρικό Μέγαρο και τον Εθνικό Κήπο.
Η τρίτη μέρα  είχε περιηγητικό χαρακτήρα. Ταξιδέψαμε σε άλλες εποχές, περπατώντας στα σοκάκια της Πλάκας  και στα Αναφιώτικα και επισκεπτόμενοι το Φανάρι του Διογένους, τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, τον Πύργο των Αέρηδων, το Χαμάμ των Αέρηδων, το Μουσείο Μουσικών Οργάνων, τον Άγιο Ελισσαίο κ.ά. Ένα πανηγυρικό γεύμα σε διάσημο ψητοπωλείο του Θησείου έκλεισε τη μέρα και την εκδρομή μας.
Το ξενοδοχείο μας ήταν υπέροχο, το φαγητό πολύ καλό και τα μέλη της Φιλαναγνωσίας ζωηρά, ενθουσιώδη και ενίοτε θορυβώδη, πέρασαν αξέχαστες στιγμές που τις αποτύπωσαν στις άπειρες φωτογραφίες που τράβηξαν. Μπράβο, παιδιά!  
Ευχαριστούμε πολύ την φιλόλογο και αγαπητή φίλη, κυρία Εύη Μαλιώτη που μας προετοίμασε τις διαδρομές στην Αθήνα και μας βοήθησε άοκνα σε όλες τις δραστηριότητες καθώς  και τον Διευθυντή του Γυμνασίου μας, κύριο Γιάννη Δρόσο που στήριξε όλη την προσπάθειά μας και μας συνόδευσε σε αρκετές δραστηριότητες.

 Αφήνουμε τελευταίο το μήνυμά μας: μπορούμε να περνάμε πολύ όμορφα σε καθαρά εκπαιδευτικές εκδρομές με άξονα τη γνώση και όχι τη νυχτερινή ζωή,  τα ψώνια στα εμπορικά κέντρα και τα άλλα συναφή...

 Υπεύθυνες του πολιτιστικού προγράμματος ήταν  οι φιλόλογοι Ελένη Αρκουλή και Χρυσούλα Κοσμά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου