Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜ ΣΟΓΕΡ του Μαρκ Τουαίν

Η δεύτερη συνάντηση της Ομάδας Φιλαναγνωσίας του Γυμνασίου Πάρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015. Αυτή τη φορά ταξιδέψαμε δύο αιώνες  πίσω (!), ως την επαρχία Μισούρι των ΗΠΑ, αναζητώντας τα ίχνη του Τομ Σόγερ και του δημιουργού του Μαρκ Τουαίν. Επιβιβασμένοι σ' ένα από τα ατμόπλοια του Μισσισιπή, γνωρίσαμε τα μέρη που έζησαν ο Τομ Σόγερ, ο Χάκλεμπερυ Φιν, η Μπέκυ Θάτσερ, η θεία Πόλλυ και οι υπόλοιποι ήρωες του βιβλίου. Γελάσαμε με τις σκανταλιές τους, χαρήκαμε με τις χαρές τους, μοιραστήκαμε τους φόβους τους και ζήσαμε για λίγο την περιπετειώδη ζωή των... πειρατών.   (βλ. www.biblionet.gr και www.bookbook.gr)






Μετά την ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και έχοντας ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας δραματοποίησαν σκηνές που τους άρεσαν. Το βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνει τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.





Το μυθιστόρημα του Μαρκ Τουαίν είναι από τα πιο αγαπημένα λογοτεχνικά έργα παγκοσμίως κι έχει γνωρίσει πάρα πολλές μεταφράσεις και διασκευές θεατρικές και κινηματογραφικές. Στη συνάντησή μας πήραμε μια σύντομη ιδέα από αυτές.

Η ταινία του 1938 με ελληνικούς υπότιτλους:



Σκηνές από τη δημοφιλή μουσική ταινία του 1973 , όπου την Μπέκυ Θάτσερ υποδύεται η διάσημη ηθοποιός Jodie Foster σε ηλικία 11 ετών. Τα αποσπάσματα είναι χωρίς υποτίτλους, οπότε παρακολουθείτε κι εξασκείτε τα αγγλικά σας!

Το περίφημο άσπρισμα του φράχτη:





Ο Τομ τρώει ξύλο στο σχολείο για χάρη της αγαπημένης του:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου