Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ της Πηνελόπης Δέλτα


29 Νοεμβρίου 2015. Νέα συνάντηση, νέο ταξίδι: από τον Μισούρι του Μισσισιπή, στον Πειραιά. Παρέα με τα παιδιά της οικογένειας Μπενάκη, κάναμε τις διακοπές μας σ' ένα αρχοντικό  στη μαγευτική Καστέλλα και ζήσαμε μαζί τους την ξένοιαστη ζωή του καλοκαιριού, με τις βόλτες, τα μπάνια στη θάλασσα, τα παιχνίδια με τους φίλους και τις ατέλειωτες σκανταλιές. Η Αλεξάνδρα, η Πουλουδιά, ο μικρός Αλέξανδρος, αλλά πάνω απ'όλα ο Τρελαντώνης (πάντα αρχηγός στο παιχνίδι και στη σκανταλιά) έγιναν φίλοι μας. Γελάσαμε με τους «βόλους» που βρήκε η Πουλουδιά, αλλά και με την προσπάθεια του Αντώνη να το παίξει μεγάλος και να δοκιμάσει τον ναργιλέ του θείου ΤζώρτζηΔιασκεδάσαμε με τις περιπέτειές τους και είδαμε τελικά ότι τα παιδιά σε κάθε εποχή διατηρούν την ίδια λαχτάρα για ελευθερία, ξενοιασιά και ατελείωτο, χωρίς περιορισμούς παιχνίδι! 
Ο Αντώνης Μπενάκης
σε παιδική ηλικία

Πάνω απ' όλα όμως γνωρίσαμε μια σπουδαία ελληνίδα συγγραφέα, την Πηνελόπη Δέλτα, της οποίας τα έργα αποτελούν «διαμάντια» της νεοελληνικής λογοτεχνίας και γαλούχησαν πολλές γενιές Ελλήνων εφήβων κι όχι μόνο. Δίπλα στην Πηνελόπη γνωρίσαμε και τον αδελφό της Αντώνη Μπενάκη, τον πραγματικό «Τρελαντώνη», ο οποίος και στην ενήλικη ζωή του διατήρησε τη ζωντάνια και την ακεραιότητα που είχε από τα παιδικά του χρόνια.

Περισσότερα για τον «Τρελαντώνη» στη biblionet.gr.







Στη συνέχεια, οι μαθητές, γνώρισαν τις δυνατότητες ψηφιακής αφήγησης που προσφέρει το διαδικτυακό εργαλείο www.storyboardthat.com και έφτιαξαν τα δικά τους κόμικς, με σκηνές από τις περιπέτειες του Τρελαντώνη. Τα αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά!


Στιγμιότυπα...


Σκανταλιές του Αντώνη εντός κι εκτός σπιτιού...

...μέχρι τελικής πτώσεως! 


Η Πουλουδιά βρίσκει «βόλους», όμως... γιατί βρομάνε; 

Δουλειές για κορίτσια, δουλειές γι'αγόρια. Τι προκάλεσε όμως στομαχόπονο;

Μπλιαξ!!

Να μιλήσεις με αγένεια σε αξιωματικό: τι ντροπή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου